Nieuws
Een van de 3 fabrieken in Myanmar.

Na het openen van haar veevoerfabriek bij Yangon in de regio Lower Myanmar op 1 oktober 2016, heeft De Heus nu een tweede productielocatie geopend. Deze locatie ligt nabij Mandalay, in de regio Upper Myanmar.

De nieuw geopende fabriek heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 280.000 ton en wordt beschouwd als de meest duurzame productie-eenheid voor diervoeders in Myanmar. Volgens De Heus stelt deze moderne fabriek het bedrijf in staat zijn marktpositie te versterken en de landbouw in de regio te professionaliseren.

Groei

Omdat de productiecapaciteit op het terrein in Yangon zijn limiet al had bereikt en de maandelijkse verkoopcijfers nog steeds snel toenamen, was een tweede locatie vereist. Johan van den Ban, algemeen manager van De Heus Myanmar, is verheugd met de nieuwe locatie in Myanmar en de buitengewone groei van De Heus in dat land. “Sinds onze komst in Myanmar heeft de veehouderij zich geleidelijk ontwikkeld. De Heus Myanmar is nu uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van oplossingen voor diervoeding voor onafhankelijke boeren in het hele land. We hopen dat deze nieuwe productiefaciliteit ons in staat stelt om de veehouders nog beter te ondersteunen”, zegt Van den Ban.

Europese apparatuur

Van den Ban zei verder dat de nieuwe faciliteit de modernste mengvoerfabriek in Myanmar is. “De nieuwe apparatuur is afkomstig van Europese leveranciers en omvat een hypermoderne verpakkingsrobot en uitgebreide bulkopslagoplossingen. Om de kwaliteit van inkomende grondstoffen en uitgaande afgewerkte producten te bewaken, zal een state-of-the-art laboratorium een ​​grote bijdrage leveren aan toekomstige landbouweisen.”

Duurzaam

Tot slot voldoet de fabriek aan de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid. “We hebben zonnepanelen op het dak waarmee we duurzame energie op kunnen wekken en uitstoot van CO2 besparen. Het stoomverbruik van deze fabriek wordt bovendien gegenereerd door hernieuwbare brandstofbronnen. We hopen andere investeerders aan te moedigen om in duurzame energie te blijven investeren”, aldus Van den Ban.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.