Nieuws

Agrifirm heeft in 2017 opnieuw veel gerealiseerd in de verduurzaming van de voedselketen. Dat blijkt uit het CSR jaarverslag 2017. Er werd vorig jaar onder andere een nieuwe slag gemaakt in het inkoopbeleid voor mengvoergrondstoffen.

Verder ontwikkelde de coöperatie in 2017 de sustainability scan, een hulpmiddel om al in de ontwikkelfase de duurzaamheidsresultaten van producten en diensten te analyseren. De nieuwe, in 2017 geïntroduceerde, gewasbeschermingsstrategie zet in op het minimaliseren van effecten van middelen op milieu en de leefomgeving.

Ketensamenwerking

“De R van CSR staat voor ‘responsibility’ en dat raakt het hart van ons bedrijf”, zegt Agrifirm-directeur Dick Hordijk. “Speel je een rol in de voedselketen, dan ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van bodem, milieu, dieren en bovenal mensen. Ketensamenwerking is daarbij essentieel en daarom zoekt Agrifirm actief de dialoog en verbinding met stakeholders als verwerkers, retailers en ngo’s. Zowel op het boerenerf, als regionaal en wereldwijd willen we een positieve invloed hebben op het milieu en de leefomgeving.”

Verdere verduurzaming

“Agrifirm heeft een centrale positie in de voedselketen, en veel kennis van het integreren van plantaardige en dierlijke ketens. Daarom gaan we actief het gesprek aan met ketenpartners en opinieleiders over verdere verduurzaming. Om dit effectief te doen, hebben we ons CSR-beleid scherper gericht op 4 strategische pijlers, in combinatie met 4 operationele pijlers”, zegt Hordijk.

Pijlers

“De 4 CSR-pijlers betreffen thema’s waarop we nog veel meer gaan inzetten, zoals circulaire landbouw met zoveel mogelijk gesloten mineralenkringlopen, en het inkopen van verantwoorde grondstoffen”, zegt Ruud Tijssens, director public & cooperative affairs. “De 4 operationele pijlers gaan over thema’s die we als Agrifirm als ‘license to operate’ zien. Het zijn onderwerpen, waar we nu al veel aan doen, maar die we nog beter moeten communiceren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.