Nieuws

Vitelia boekt goed resultaat in 2017

Herman Rutten financieel directeur en Stefan Kuijpers algemeen directeur vormen de directie van coöperatie Vitelia.

Cöoperatie Vitelia heeft in het boekjaar 2017 een positief resultaat van 1,4 miljoen euro geboekt. Dat heeft de directie bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse ledenvergadering.

Vanwege dit positieve resultaat heeft de ledenraad van Coöperatie Vitelia besloten om een cashdividend van 5% uit te reiken over reeds toegekende certificaten. Daarnaast ontvangen de leden over 1% van de ledenomzet van 2017 nieuwe certificaten.

Stevig fundament

Het feit dat alle, nog actieve, Vitelia ondernemingen in 2017 een positief resultaat hebben weten te noteren getuigt volgens de directie van een stevig fundament onder de coöperatie, hetgeen vertrouwen geeft voor de komende jaren.

Over het resultaat van 2013 werden de Vitelia certificaten, ook wel bekend onder de naam CeVi’s, voor het eerst toegekend. Toekenning van certificaten aan de leden op basis van de omzet heeft sindsdien jaarlijks plaatsgevonden.

Leden

Met de opbouw van ledenvermogen heeft Vitelia invulling gegeven aan het eigenaarschap van de leden, hetgeen positief ontvangen wordt, gezien het groeiende ledenaantal en de groei van het bedrijf. De nominale waarde van het ledenkapitaal is inmiddels gegroeid tot 6,7 miljoen euro. Coöperatie Vitelia keert voor de tweede keer rendement uit op haar ledencertificaten.

Certificaat

Mogelijke verhandelbaarheid van certificaten tussen leden staat op de rol voor 2019. Om de certificaten tot waarde te laten komen is het cashdividend toegekend.

Lidmaatschap bij de coöperatie is mogelijk en kosteloos voor agrarische ondernemers die als klant in een jaar 5.000 euro omzet of meer realiseren bij een van de kernactiviteiten van Vitelia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.