Nieuws

Samenwerking MS Schippers en Van Loon Group

MS Schippers en vleesverwerker Van Loon Group gaan intensief samenwerken. Doel van deze samenwerking is het nog verder verbeteren van de diergezondheid.

Concreet betekent dit, dat de HyCare aanpak van MS Schippers op grotere schaal uitgerold wordt onder de Beter Leven varkenshouderijen uit de keten van de Van Loon Group.

Investeringsfonds

Om de varkenshouders hierin financieel te ondersteunen richten deze twee bedrijven een investeringsfonds op. Het aantal varkenshouders dat hier aan mee kan doen is echter wel beperkt. Van Loon Group en MS Schippers roepen daarom geïnteresseerde varkenshouders op zo snel mogelijk contact op te nemen.

HyCare

HyCare is een werkwijze die zich richt op een optimale hygiëne en hygiënemanagement in de stallen om daarmee de diergezondheid en het dierenwelzijn structureel te verbeteren. In 2016 is Van Loon Group – in samenwerking met MS Schippers – gestart met een HyCare pilot bij vier vleesvarkenshouders. Deze pilot is begin 2018 afgerond met de volgende resultaten:

  • gezondere dieren
  • preventief antibioticagebruik met 100% teruggebracht
  • correctief antibioticagebruik gereduceerd tot enkele gevallen per bedrijf
  • verbetering van de werkomgeving voor de boeren en de verzorgers van de dieren en verbetering van de leefomgeving voor de varkens.

Verdere uitrol

Van Loon Group streeft ernaar de HyCare aanpak binnen twee jaar verder uit te rollen in zijn keten. Van Loon Group doet dit in nauwe samenwerking met MS Schippers. De officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst en de oprichting van het investeringsfonds vinden eind juni 2018 plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.