Nieuws

ForFarmers België neemt Voeders Algoet over

Knoops

ForFarmers neemt Voeders Algoet over, een veevoederonderneming gevestigd in Zulte, dichtbij de huidige Belgische ForFarmers locaties. Daarmee versterkt ForFarmers haar positie als veevoeronderneming in België met haar aanbod van Total Feed-oplossingen.

Voeders Algoet verkoopt ongeveer 150.000 ton mengvoer aan varkenshouders en rundveehouders. In het gebroken boekjaar (1 juli – 30 juni) 2016/2017 behaalde het bedrijf een omzet van circa 40 miljoen euro en een bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (Ebitda) van ongeveer 2 miljoen euro.

Transportactiviteiten

De huidige directie en 22 medewerkers van Voeders Algoet vormen onderdeel van de transactie. Door de overname worden ook twaalf bulkwagens verkregen. Hiermee start ForFarmers haar eigen transportactiviteiten in België. Voeders Algoet wordt geïntegreerd in ForFarmers België. Op termijn zal de voederproductie van Voeders Algoet waarschijnlijk worden verplaatst naar de huidige ForFarmers-fabrieken in Izegem en Ingelmunster.

Meerwaarde

Adrie van der Ven, COO en verantwoordelijk voor het cluster ForFarmers België/Duitsland en nieuwe regio’s: “Deze overname past in de consolidatie die nodig is voor een gezonde agrarische sector op lange-termijn in België. De ervaring en de marktpositie van Voeders Algoet dragen bij aan een verdere versterking van onze Total Feed-aanpak in België.”

Afronding transactie

Aangezien onder andere goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten vereist is, is het de verwachting dat afronding van de transactie in de tweede helft van 2018 zal plaatsvinden. De resultaten van Voeders Algoet zullen vanaf de sluitingsdatum worden geconsolideerd in de resultaten van ForFarmers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.