Nieuws

De Heus heeft het nieuwe opfokvoerprogramma TopFit geïntroduceerd. Het stimuleren van een uniforme nutriëntenopname, het maximaal benutten van de jeugdgroei en het optimaliseren van de maag- en darmgezondheid, vormen de basis in dit nieuwe opfokvoerprogramma.

De prestart minikorrel zorgt voor een snelle en uniforme opname gedurende de eerste levensdagen van een opfokkuiken. De voerstructuur van de daaropvolgende fases is verder geoptimaliseerd met meer deeltjes in de middenfractie, waardoor een selectieve opname door de onbehandelde opfokhen wordt voorkomen.

Aanpassingen

Vernieuwde inzichten in de verteringscapaciteit van het jonge kuiken hebben geresulteerd in een aangescherpte keuze van vetbronnen. Daarnaast wordt door een vernieuwde eiwit- energieverhouding beter aangesloten op de veranderende behoefte hieraan gedurende de opfokperiode.

Tevens zijn de aminozurenprofielen nauwkeuriger afgesteld, waardoor de behoefte tijdens de ruimomenten beter wordt ingevuld en het bevederingsproces maximaal wordt ondersteund. Ten slotte heeft de keuze voor een specifieke vezelbron ervoor gezorgd dat de maag-darmgezondheid al vanaf jonge leeftijd maximaal wordt gestimuleerd.

Rendement

TopFit opfokvoer zorgt ervoor dat de hennen in vijf fases exact de juiste nutriënten opnemen en daarmee uitgroeien tot optimaal ontwikkelde, robuuste en goed bevederde 17-weekse leghennen, waarmee de leghenhouder een goed rendement kan behalen. Belangrijk hierbij is om de exacte nutriëntbehoefte te kennen om hier met hoogwaardige en uitgebalanceerde voeding op in te kunnen spelen.

Proeflocatie

De Heus heeft daarom in 2015 geïnvesteerd in een eigen opfokproeflocatie. Inmiddels zijn daar diverse opfokproeven uitgevoerd. De resultaten daarvan vormen de basis van een compleet vernieuwd opfokvoerprogramma dat onder praktijkomstandigheden nauwkeurig is gevalideerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.