Nieuws

Agrifirm neemt Special Nutrients over

Agrifirm heeft de overeenkomst getekend voor de overname van Special Nutrients, de in Miami gevestigde toonaangevende leverancier van mycotoxinebinders. Deze overname zal volgens beide partijen een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het sterke portfolio van Special Nutrients.

Door deze overname ondersteunt Agrifirm eveneens haar strategie om te investeren in haar veelbelovende businesslijn van functionele additieven voor de veevoedingsindustrie.

Verder uitbouwen

De overname is gebaseerd op de langdurige relatie tussen Special Nutrients en Agrifirm. De complementariteit van producten en marktaandeel zullen het mogelijk maken om wereldwijd het geavanceerde en wetenschappelijk onderbouwde aanbod van producten en diensten verder uit te bouwen.

De ruime ervaring en de wetenschappelijk onderbouwde aanpak van Special Nutrients op het gebied van mycotoxinebinders passen volgens de coöperatie goed in het assortiment van functionele veevoedingsadditieven van Agrifirm, dat zijn sterke internationale, nutritionele en technologische expertise gebruikt om oplossingen aan de markt aan te bieden.

Duurzaamheid

“Just Science is niet alleen onze slogan, maar ook onze motivatie om steeds de beste oplossingen aan te bieden voor de wereldwijd toenemende problematiek van mycotoxines. Special Nutrients en Agrifirm kunnen nu samen betere en duurzame mycotoxinebinders aanbieden in iedere plek van de wereld”, zegt Fernando Tamames III, president van Special Nutrients.

Gecombineerde kennis

Agrifirm is ervan overtuigd dat de gecombineerde kennis zal leiden tot duurzame oplossingen met een hoge toegevoegde waarde voor haar klanten over de hele wereld. “Naast oplossingen van topkwaliteit, is er een naadloze aansluiting tussen beide bedrijven die het toekomstige succes van deze overname verzekeren”, zegt Dick Hordijk, directeur van Agrifirm.

Aanwinst

“We kijken ernaar uit om ons marktaandeel van de gecombineerde functionele additieven voor diervoeding verder te versterken. En we zijn blij om dit te realiseren samen met het enthousiaste en deskundige internationale team van Special Nutrients. De oplossingen van Special Nutrients zijn een aanwinst bij het streven naar verantwoorde voedselketens voor toekomstige generaties.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.