Nieuws
V.l.n.r.: Arjen Brokking, Peter Rehwinkel, Piet Brokking en Mark Brokking.

FeedValid heeft onlangs haar nieuwe fabriek in Poederoijen officieel geopend. FeedValid is actief in de productie en verwerking van enkelvoudige en circulaire grondstoffen tot hoogwaardige ingrediënten voor diervoeders.

De bouw van de nieuwe fabriek is in minder dan 2 jaar tijd gerealiseerd. Daarmee maakt FeedValid de volgende stap naar het hogere segment in jongdiervoeding en productie op maat.

Food Grade

Arjen Brokking, directeur van FeedValid, vertelt: “De nieuwe fabriek is ‘Food Grade’ en ingericht op de verwerking van zowel reguliere als opkomende grondstoffen. We hebben gekozen voor de beste machines en een grote diversiteit aan procesmogelijkheden.”

Toekomstbestendig

Mark Brokking, salesmanager vult aan: “De nieuwe fabriek beschikt over ultramoderne machines, met de allernieuwste automatiseringstechnologie, waarmee we diverse grondstoffen nauwkeurig kunnen bewerken. Daarmee zijn onze producten voor dieren optimaal verteerbaar en bieden ze precies de gewenste nutriënten. De wereldbevolking en de vraag naar vlees, eieren en zuivel groeit hard. Efficiënt en duurzaam gebruik van grondstoffen wordt steeds belangrijker. Ons doel is om de grondstoffen voor onze klant zodanig te bewerken dat er per kilogram product een beter resultaat wordt gerealiseerd bij de veehouder.”

Grondstoffen

FeedValid heeft vestigingen in Poederoijen, Nieuwdorp en Hamm (Duitsland). De fabrieken in Poederoijen verwerken oliezaden, peulvruchten en granen. In de fabrieken in Nieuwdorp en Hamm worden former foodstuffs van bakkerijen, koek- en chocoladefabrieken verwerkt tot kwalitatief hoogwaardige diervoerder-ingrediënten. Producten zoals brood, koek en chocolade krijgen zo een nieuwe, duurzame, bestemming als eiwit-, zetmeel- en vetcomponent in diervoeders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.