Nieuws

ForFarmers aan de slag in Polen

Innovatiefonds ForFarmers

ForFarmers is vanaf heden actief in Polen met Tasomix. Er is voldaan aan alle voorwaarden omtrent de eerder aangekondigde aankoop van 60% van de aandelen, inclusief de toestemming van de mededingingsautoriteiten.

Dit betekent dat ForFarmers actief is in vijf landen en middels deze transactie een nieuwe stap heeft gezet om haar positie als marktleider op de Europese voermarkt verder te versterken.

Kosten

ForFarmers heeft een bedrag van PLN 242 miljoen (ongeveer 57,1 miljoen euro) in contanten betaald en daarmee 60% van de aandelen in handen gekregen. De eerste betaling omvat twee operationele fabrieken, een nieuw hoofdkantoor en een eerste betaling voor de nieuwe voerfabriek die reeds in aanbouw is.

De tweede betaling van deze transactie (het aandeel van 60% in Tasomix) zal in 2021 worden gedaan. Dit bedrag is volledig afhankelijk van het behalen van operationele doelen door de nieuwe fabriek.

Productiefaciliteit

Tasomix is een bedrijf met een sterk management en 250 werknemers. Het bedrijf is vooral actief in de pluimveesector. Op dit moment heeft het bedrijf twee operationele productiefaciliteiten (in Biskupice en Kaboro) met een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 450k ton. In de nieuwe productiefaciliteit in Pionki worden op dit moment de eerste voeders geproduceerd.

In 2016 produceerde Tasomix 395k ton voer in deze fabrieken, voornamelijk voor pluimveehouders, maar ook voor rundvee- en varkenshouders. Het hoofdkantoor van Tasomix bevindt zich naast de grootste fabriek in Biskupice (ten zuidwesten van Warschau).

Pluimvee

De nieuwe voerfabriek wordt gebouwd in Pionki (ten zuiden van Warschau) en heeft een maximumcapaciteit van ongeveer 350k ton. Deze fabriek zal voer produceren voor een specifieke pluimvee-integratie waaraan de eigenaren van Tasomix gelieerd zijn. De betreffende overeenkomst is inmiddels getekend. Daarnaast zal de fabriek in Pionki zich richten op de vrije markt voor pluimvee-, varkens- en rundveehouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.