Nieuws

Trouw Nutrition introduceert een nieuw type kalvermelk, die de voordelen van verse koemelk combineert met  Sprayfo kalvermelk: Sprayfo Delta. Deze kalvermelk heeft als eerste een hogere energiewaarde dan eiwitwaarde en lijkt daarmee meer op koemelk dan de bekende melkvervangers op de markt.

Volgens de fabrikant heeft deze kalvermelk een uitgebalanceerde samenstelling die optimaal tegemoetkomt aan de voedingsbehoefte van het kalf, het natuurlijke immuunsysteem ondersteunt en zorgt voor een optimale productiviteit van melkvee.

LifeStart

Deze innovatie is het resultaat van langdurig onderzoek in het kader van het LifeStart-programma. Dit heeft laten zien dat de voeding die kalveren in de eerste 60 dagen van hun leven krijgen, een langetermijneffect heeft op hun ontwikkeling, gezondheid en productiviteit.

Voorspenen

“De periode vóór het spenen is een unieke, eenmalige kans om kalveren een goede start te geven”, vertelt Harmen van Laar, Senior Scientist bij Trouw Nutrition. “De melkklieren van melkkalveren reageren op de voeding die de kalveren krijgen tijdens de periode vóór het spenen. Dat geldt met name voor het parenchymweefsel dat zich later ontwikkelt tot melkproductiecellen.”

Onderzoek

De onderzoekers van Trouw Nutrition hebben gekeken wat de unieke voedingseisen van jonge kalveren zijn die met intensievere voerschema’s worden opgefokt. De uitkomst van het onderzoek zijn vertaald in de samenstelling van Sprayfo Delta. Van Laar: “Deze ‘energised calf milk’ brengt een aantal unieke voordelen met zich mee: 10% meer energie voor een betere groei en lichamelijke ontwikkeling, 20% lagere osmolaliteit voor een gezonder maagdarmstelsel en betere mestconsistentie en een betere biologische beschikbaarheid en balans van vitamines en mineralen die zorgen voor een optimale benutting en ondersteuning van de natuurlijke immuniteitsfuncties.”

Deze voordelen zijn volgens Van Laar aangetoond tijdens praktijkproeven bij melkveebedrijven. In deze proeven is gekeken hoe belangrijk de voeding in de eerste levensfase is voor de productie van het uiteindelijke melkvee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.