Nieuws

Aanvraagprocedure BSD studiebeurs geopend

De Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) biedt aan studenten van de Wageningen Universiteit (WUR) de mogelijkheid om voor het studiejaar 2018-2019 een studiebeurs aan te vragen. De beurs bedraagt maximaal 2000 euro.

WUR-studenten die een studie diervoeding (gaan) volgen kunnen in aanmerking komen voor een BSD-studiebeurs. Stichting BSD selecteert elk jaar studenten die in aanmerking komen voor een studiebeurs.

Studiebeurzen

De stichting zal dit jaar studiebeurzen ter waarde van maximaal 2000 euro aan WUR-studenten beschikbaar stellen. Indien een student van een agrarische hogeschool zijn of haar studie aan de WUR vervolgt, kan hij of zij ook in aanmerking komen voor een beurs ter waarde van maximaal 2000 euro:

  • Start beurs € 500
  • Extra curriculaire activiteit € 1000 (aanvraag hiervoor indienen middels aanvraagformulier)
  • Diploma en baan in de diervoedersector € 500

Deadline

Studenten die in aanmerking willen komen voor een studiebeurs, kunnen hun aanmelding sturen naar info@stichtingbsd.nl. De aanmelding bestaat uit de volgende documenten: ingevuld inschrijfformulier, CV (met pasfoto), kopie van cijferlijst en een persoonlijke motivatie van de gekozen studierichting. Aanmeldingen voor het schooljaar 2018-2019 kunnen tot en met vrijdag 17 augustus 2018 ingestuurd worden.

Selectieprocedure

Op basis van de aanmeldingen wordt gekeken welke kandidaten uitgenodigd worden voor een selectiegesprek. Deze geselecteerde kandidaten krijgen hiervan bericht. Tijdens de selectiegesprekken wordt gekeken naar:

  • Zakelijk inzicht en motivatie
  • Persoonlijkheid en werkhouding
  • Kennis (te onderbouwen met cijferlijst en/of schoolopdrachten)

De selectiegesprekken worden dit jaar op woensdagmiddag 5 september 2018 gehouden in Wageningen, op dezelfde dag vindt de uitreiking plaats.

Voorwaarden

Tijdens de uitreiking wordt de overeenkomst getekend tussen de Stichting BSD en de student. In deze overeenkomst staat onder andere dat de kandidaat een basisbeurs ontvangt ter hoogte van maximaal 2000 euro.

Het verkrijgen van deze studiebeurs kan consequenties hebben voor de Inkomsten Belasting (IB). BSD adviseert daarom hierover informatie bij een financieel adviseur, of bij de Belastingdienst in te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.