Nieuws

Vanwege droge omstandigheden in de late lente in verschillende regio’s in Europa, wordt de graanproductie in de EU in 2018/2019 onder het gemiddelde geschat. Dit blijkt uit een rapport van de Europese Commissie.

Het rapport benadrukt dat de totale graanproductie in de EU voor 2018/2019 ten opzichte van 2017/2018 naar verwachting met 2,5% zal dalen. Meer specifiek wordt verwacht dat de productie van zachte en durumtarwe met respectievelijk 3% en 5% zal dalen in vergelijking met vorig jaar.

Voldoende voorraad

Ondanks deze voorspellingen zijn de graanvoorraden in de EU en in de wereld ruim en ondanks de sterke wereldwijde vraag is het voorbarig om te anticiperen op een significante stijging van de wereldprijzen.

Mais

Wat mais betreft, is het volgens het rapport nog te vroeg om de oogst te voorspellen, aangezien de gewassen later in de zomer zullen groeien. De toename van het areaal suggereert dat de oogst van 2018/2019 voor het derde achtereenvolgende jaar bijna 64 miljoen ton zou kunnen bedragen.

Zaden

De productie van oliehoudende zaden in de EU zal naar verwachting met 4,6% afnemen in vergelijking met de recordoogst van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.