Nieuws

Investeringsfonds voor ondersteuning HyCare

v.l.n.r. Mark Schippers, René Coppens en Roland van Loon.

Rabobank, MS Schippers en Van Loon Group hebben onlangs hun handtekening onder een investeringsfonds gezet. Door deze samenwerking wordt varkenshouders financiële ondersteuning aangeboden in de overgang naar HyCare.

In eerste instantie is er vanuit het investeringsfonds 1,6 miljoen euro beschikbaar, dat primair wordt ingezet voor Beter Leven Varkenshouders binnen de keten van Van Loon Group.

Handtekeningen

René Coppens, programmadirecteur Vitale Varkenshouderij Rabobank, Roland van Loon, technisch directeur van Van Loon Group en Mark Schippers, directeur en mede-eigenaar van MS Schippers hebben hun handtekening onder het investeringsfonds gezet.

Investeringsfonds

Volgens Coppens krijgen varkenshouders met dit investeringsfonds de mogelijkheid om volgens de HyCare aanpak te gaan werken: “Die aanpak biedt voordelen voor zowel de varkenshouders als de varkens.” Van Loon vult aan: “Als Van Loon Group streven we continu naar verbetering. Ons streven is de diergezondheid bij al onze varkenshouders de komende jaren naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Met dit fonds faciliteren we hen daarin.”

HyCare

De HyCare aanpak richt zich op een optimale hygiëne en hygiënemanagement in de stallen om zo de diergezondheid en het dierenwelzijn structureel te verbeteren. Door deze samenwerking wordt de HyCare aanpak op grote schaal uitgerold onder de Beter Leven varkenshouderijen binnen de keten van de Van Loon Group. De varkenshouderijen die overstappen naar HyCare zullen begeleid worden door MS Schippers.

Antibioticareductie

Mark Schippers licht toe: “Uit een eerder uitgevoerde HyCare-pilot in 2016 bij vier vleesvarkenshouders, is al gebleken dat varkens gezonder zijn en dat er preventief en correctief nog slechts in een enkel geval antibiotica gebruikt wordt. Dat komt hun leefomgeving dus ten goede. Ook verbetert de werk- en leefomgeving voor de varkenshouders en verzorgers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.