Nieuws
Foto: De Heus

De Heus heeft vorige week de overeenkomst getekend voor de acquisitie van de Servische mengvoederfabriek Komponenta. Met de verwerving van de nieuwe fabriek in Cuprija heeft De Heus nu twee productielocaties in Servië.

De vraag naar rundvee-, pluimvee- en varkensvoeders van hoge kwaliteit neemt in Servië snel toe. Met de aankoop van de fabriek kan straks aan deze snelle groei worden voldaan.

Balkan-regio

De overname van Komponenta bevestigt het vertrouwen dat De Heus heeft in de verdere ontwikkeling van de veehouderij in Servië en de bredere Balkan-regio. De investering in Komponenta volgt op een uitgebreid investeringsprogramma voor de fabriek in Sabac. Dit was gericht op de modernisering van het productieproces en de uitbreiding van de productiecapaciteit met 50%.

Aanpassingen

De nieuwe fabriek wordt helemaal opnieuw ingericht om te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard van De Heus. Hiervoor wordt de productielijn vernieuwd en voorzien van de meest geavanceerde productietechnieken. De verwachting is dat de aanpassingen eind 2018 zijn afgerond, waarna de fabriek in gebruik kan worden genomen.

Modernisering

Darko Sadzak, general manager van De Heus Servië zegt hierover: “Om de toenemende vraag te kunnen beantwoorden, gaan we met de modernisering van de nieuwe fabriek, ook de capaciteit van de fabriek in Sabac verder uitbreiden. De twee fabrieken hebben dan een gemeenschappelijke productiecapaciteit van 260.000 ton.” Sadzak vervolgt: “De nieuwe fabriek in Cuprija is geografisch zeer gunstig gelegen. We kunnen hierdoor ook makkelijker veehouders in Zuid-Servië, Kosovo, Macedonië en Albanie bereiken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.