Nieuws

Minder aanvoer agribulk in haven Rotterdam

droogte

De aanvoer van agribulk in de Rotterdamse haven was in de eerste zes maanden van 2018 met 4,69 miljoen ton 9,8% procent lager dan in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het Havenbedrijf Rotterdam.

De overslag van agribulk in de Rotterdamse haven viel in de eerste zes maanden met 5,23 miljoen ton 7% lager uit dan in 2017. De afvoer van agribulk bedroeg het eerste half jaar 538.000 ton. Ten opzichte van een jaar eerder is dat een stijging van 27,5%.

Totale daling

De totale overslag in Rotterdam daalde in vergelijking met de eerste zes maanden van 2017 met 2,2% naar 232,8 miljoen ton. Als gevolg van het voorziene sluiten van kolengestookte energiecentrales was er vooral duidelijk minder overslag van ruwe olie (-7.6%) en kolen (-11,9%). De groei van de containeroverslag in Rotterdam zette het eerste half jaar van 2018 door met 5,9%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.