Nieuws

GMP+ publiceert gmo-gecontroleerde standaard

Omdat non-gmo-productie steeds belangrijker wordt, heeft GMP+ International de handen ineengeslagen met vlog (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik), eigenaar van een non-gmo-schema in de diervoeder- en levensmiddelenketen. Maandag 6 augustus is de nieuwe GMP+MI 105 gmo controlled standaard gepubliceerd.

Non-gmo

Bedrijven in de diervoederketen krijgen steeds vaker te maken met de vraag van klanten naar non-gmo-diervoeder. Het GMP+ FSA-certificaat bewijst aan klanten dat ondernemers het diervoeder op veilige wijze produceren, vervoeren, verhandelen of opslaan. Gmo-regulatie omvat het certificaat echter niet.

Nieuwe standaard

Omdat non-gmo-productie steeds belangrijker wordt, heeft GMP+ International de handen ineengeslagen met vlog (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik), eigenaar van een non-gmo-schema in de diervoeder- en levensmiddelenketen, om het gemakkelijker te maken voor diervoederbedrijven om te voldoen aan deze marktvraag. Samen met vlog en een GMP+-werkgroep is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de volledig nieuwe GMP+MI 105 gmo controlled standaard.

Meertalig

Deze nieuwe standaard is gepubliceerd op de GMP+ online portal als onderdeel van de Feed Responsibility Assurance module van het GMP+ Certification scheme, in het Engels. Het zal zeer binnenkort worden gepubliceerd in het Nederlands, Pools en Duits. Het dekt de volledige leverketen voor diervoeder: productie, handel, op- en overslag en transport voor gmo-beheerst diervoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.