Nieuws

ABZ Diervoeding en GIJS samen verder in varkens

ABZ Diervoeding en GIJS varkens zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van varkensvoeding. De samenwerking vergroot de marktaanpak van beide ondernemingen voor de varkenshouderij.

In de samenwerking blijven de specifieke kenmerken van beide partijen bewaard. De samenwerking tussen beide partijen is 1 september van kracht geworden.

Integratie

Sinds 1 september zijn de betrokken medewerkers en producten van GIJS varkens naar ABZ Diervoeding overgegaan. De teams zijn samengevoegd en de markt wordt bediend onder de vlag van ABZ Diervoeding. De aanpak van GIJS zal hierdoor geïntegreerd worden binnen ABZ Diervoeding. Alle maatwerkvoeders en -oplossingen zijn één op één overgenomen. ABZ Diervoeding heeft hiervoor een aantal nieuwe ingrediënten voor de varkensvoeders toegevoegd aan het grondstoffen- en additievenpakket.

Optelsom

Door de samenwerking ontstaat er volgens beide partijen een klantgerichte organisatie met een sterke focus op diervoeding. “De innovatiekracht van GIJS wordt hierin gecombineerd met de efficiënte productie- en expeditie faciliteiten van ABZ Diervoeding. Gezamenlijk ontstaat er een aanbieder die gerekend mag worden tot de top 10 diervoederbedrijven voor de Nederlandse varkenshouderij”, aldus ABZ in een persverklaring.

Combinatie

In de drie belangrijkste regio’s van de Nederlandse varkenshouderij (Oost, Midden, Zuid) heeft de combinatie fabrieken en zelfstandige teams van adviseurs en specialisten. De combinatie is sterk in alle facetten op het gebied van varkensvoeding, bijvoorbeeld biggen- en zeugenvoeding, vleesvarkensvoeding, additionele voederspecialiteiten, brij- en kernvoeders en voorbewerkte grondstoffen en grondstoffenmengsels.

Voerwaarts

De bestaande samenwerking van GIJS met Voerwaarts op het gebied van productie van biggenvoeders, voerspecialiteiten en stalbegeleiding wordt door ABZ Diervoeding doorgezet. Voerwaarts is hiervoor een strategische samenwerking aangegaan met ABZ Diervoeding. De productie van deze biggenvoeders blijft plaatsvinden in de gespecialiseerde fabriek van Voerwaarts te Sinderen. De voeders, specialiteiten en diensten van Voerwaarts krijgen een duidelijke eigen positionering in de markt en binnen het assortiment van ABZ Diervoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.