Nieuws
Foto: GMP+

Recentelijk is de eerste audit van de GMP+ MI105 gmo controlled bij CAVV Zuid-Oost Salland met succes afgerond. Zij zijn daarmee de eerste coöperatie die het nieuwe gmo-gecontroleerde certificaat hebben ontvangen.

CAVV Zuid-Oost Salland is een mengvoercoöperatie, die krachtvoeders produceert onder het GMP+ certificaat. De voeders worden optimaal op de bedrijven ingezet onder goede begeleiding en deskundig advies.

gmo-vrij

De heer Verheul, directeur van de coöperatie: ‘‘Wij hebben ons laten certificeren, omdat de markt zowel in Nederland als Duitsland sinds vorig jaar vraagt om gmo controlled diervoeder. GMP+ International biedt ons alles in het Nederlands, een volledig pakket met hun kennis en kunde over veilig en gmo controlled diervoeder.”

Certifcatie

Schouten Certification is een onafhankelijke certificatie instelling, die bedrijven in de keten van levensmiddelen en diervoeders ondersteunt met objectieve en deskundige audits en inspecties. Zij hebben hun eerste GMP+ FRA MI105 certificaat voor gmo controlled diervoeder afgegeven.

De heer Van der Pest, directeur van Schouten Certification: ‘’Sinds een aantal jaren zien we een groeiende marktvraag naar gmo controlled en non-gmo levensmiddelen en diervoeders. Waar mogelijk nemen wij alle marktvoorwaarden voor bedrijven mee in één audit, waardoor de belasting tot een minimum beperkt blijft.” 

Nieuwe fase

GMP+ International Mr Johan den Hartog, Managing Director: “Voor mij betekent onze nieuwe GMP+ FRA MI105 gmo controlled standaard een nieuwe fase in onze aanpak. Zowel in de diervoeder als de levensmiddelenketen, vragen bedrijven als Aldi en Lidl in toenemende mate naar non-gmo levensmiddelen en diervoederingrediënten. De nieuwe standaard stelt al onze GMP+ gecertificeerde bedrijven in staat om te voldoen aan de marktvraag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.