Nieuws

Bilfinger Tebodin ontwerpt Russische zuivelfabriek

Bilfinger Tebodin heeft voor TH Group in Rusland een zuivelfabriek ontworpen. Met een productiecapaciteit van 1500 ton melkproducten per dag wordt de nieuwe fabriek de grootste melkverwerkingsfabriek in Rusland. De fabriek moet in 2021 klaar zijn.

Bilfinger Tebodin is verantwoordelijk voor het conceptuele- en het basisontwerp, technische onderzoeken, aanbestedingsdocumentatie voor de selectie van de hoofdaannemer en het technisch advies voor vergunningen.

BIM

Het ontwerp van het complex is gebaseerd op BIM (Building Information Modeling), een geavanceerde 3D ontwerptechnologie. Vyacheslav Senichev, directeur Engineering bij Bilfinger Tebodin: “Ontwerpen in BIM biedt de nodige voordelen. Door het digitaal beschikbaar hebben van projectgegevens binnen het 3D model, is er sprake van een effectievere samenwerking tussen alle betrokken partijen en vermindering van faal-, bouw- en onderhoudskosten.”

Cijfers

De nieuwe fabriek krijgt een vloeroppervlak van 40.000 vierkante meter en zal in drie fasen worden ontworpen en gebouwd. De capaciteit loopt gedurende deze fasen op. De derde en laatste fase wordt in 2021 afgerond. De geplande productie bedraagt uiteindelijk 1500 ton melkproducten per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.