Nieuws

Kalvergroei monitoren met Vita-app

Tijdens het meten van de borstomvang legt de veehouder de meetgegevens direct via mobiel in de app vast. Foto: ForFarmers

ForFarmers introduceert een app die het registreren en analyseren van de groei en ontwikkeling van jongvee makkelijker maakt voor veehouders. Met de app speelt ForFarmers in op de behoefte van veel veehouders om de groei en ontwikkeling van kalveren te verbeteren.

Een van de voordelen van deze app is dat ook de jongveespecialist beschikt over door de app verstrekte data als lengte, gewicht en leeftijd van het dier en kan hier zijn advies op toespitsen. Samen met de veehouder bekijkt de specialist welke opfokstrategie met bijbehorende voerproducten het beste past.

Beter inzicht

De meeste veehouders beoordelen de ontwikkeling van hun kalveren ‘op het oog’. Door het wegen of meten van kalveren en het monitoren van de jeugdgroei krijgt de veehouder volgens Alien van der Hem van ForFarmers veel beter inzicht in de werkelijke groei. “Het gewicht kan ook indirect worden bepaald op basis van borstomvang of hoogtemaat. De Vita-app is een handig hulpmiddel om al deze gegevens vast te leggen en zo de groei en ontwikkeling van kalveren inzichtelijk te maken.”

Behoefte

In het klantbehoefte-onderzoek van ForFarmers van 2017 gaf 72% van de melkveehouders aan de groei en ontwikkeling van kalveren te willen verbeteren en de afkalfleeftijd van vaarzen te willen verlagen. Hiervoor is inzicht nodig in de groei en ontwikkeling van het jongvee, om vervolgens via voeding te kunnen sturen op een hogere jeugdgroei. ForFarmers verwacht hier met de app aan te kunnen voldoen.

De app is gratis voor klanten van ForFarmers en naar verwachting vanaf medio oktober te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.