Nieuws

Nadat er al geruime tijd dagelijks vlog-pluimveevoer geproduceerd wordt, gaat Voergroep Zuid nu ook dagelijks vlog-voeders voor herkauwers produceren. Dat meldt het bedrijf op haar website.

De toenemende vraag in de zuivelindustrie naar vlog-gecertificeerde zuivelproducten heeft ertoe geleid dat Voergroep Zuid voortaan dagelijks vlog-voeders voor herkauwers gaat produceren op haar fabriekslocatie in Oirschot.

Vlog

Deze voeders geven melkveehouders de mogelijkheid om melk te leveren volgens de vlog-standaard. Vlog (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik) is een Duitse certificering voor niet genetisch gemodificeerde producten, geproduceerd binnen Europa. Producenten van levensmiddelen die voldoen aan de criteria mogen het vlog-label op hun producten gebruiken.

Rendement

Voergroep Zuid was als één van de eerste mengvoerbedrijven in Nederland vlog-gecertificeerd. Met de productie van vlog-voeders voor herkauwers draagt Voergroep Zuid bij aan een beter rendement op het boerenerf.

Vlog-voeders

Voergroep Zuid heeft veel ervaring met de productie en toepassing van vlog-voeders. Op de productielocaties in Weert en Nederweert wordt al langere tijd dagelijks vlog-pluimveevoer geproduceerd.

Vanwege het toenemend volume, met name voor geiten, is besloten dat de fabriekslocatie in Oirschot zich volledig gaat richten op voer voor herkauwers, zowel vlog als non-vlog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.