Nieuws

GMP+ verstrekt eerste certificaat aan laboratorium

Recentelijk is de eerste audit van het GMP+ B11 Protocol for GMP+ registration for Laboratories bij Romer Labs met succes afgerond.

Romer Labs is een wereldwijde leverancier van diagnostische oplossingen voor diervoeder- en voedselveiligheid. Onder het brede aanbod van testoplossingen en services vallen onder andere mycotoxines, gmo en voedselallergieën.

Aanleiding

Helmut Rost, laboratoriummanager bij Romer Labs: “Wij hebben besloten om ons GMP+ te laten certificeren in reactie op de groeiende marktvraag naar betrouwbare, traceerbare en verifieerbare mycotoxineanalyse. Met de GMP+ B11 certificering, tonen wij aan dat we ons niet alleen houden aan de ISO certificeringen, maar ook dat we ons committeren aan het blijven vernieuwen van onze analytische services.’’

Voederveiligheid

Volgens Erik Verweij van certificatie instelling SGS is het belangrijk dat er nu een eenduidige standaard voor laboratoria is. ‘Tot nog toe gebruikten laboratoria verschillende criteria om uitslagen te analyseren. Door de GMP+ B11 standaard zullen de minimumcriteria op dezelfde wijze worden toegepast door alle laboratoria. Hierdoor ontstaat over de hele wereld een zogenaamde ‘level playing field’ wat enorm zal bijdragen aan voerderveiligheid in de wereld.”

Uniform prestatieniveau

GMP+ International, Managing Director Johan den Hartog: “Op verzoek van de diervoedersector ontwikkelde GMP+ International een registratieprogramma voor laboratoria die kritieke contaminanten in diervoeders en grondstoffen analyseren voor GMP+ Feed Safety Assurance. Deze GMP+ Registered Laboratories waarborgen hierdoor een uniform prestatieniveau, teneinde de betrouwbaarheid van analyseresultaten te verbeteren. Samen hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt met het eerste GMP+ Registered Laboratory. Betrouwbare analyses van diervoeders is voor de GMP+ community essentieel om ons doel te bereiken namelijk; Feed Safety Worldwide.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.