Nieuws

Groep Aveve verder als Arvesta

Directeur Eric Lauwers

Groep Aveve gaat met ingang van heden verder onder de nieuwe overkoepelende naam Arvesta. Dat maakte directeur Eric Lauwers vrijdagochtend 21 september bekend tijdens een persconferentie. De merknaam Aveve en de Aveve-winkels behouden wel hun naam.   

“Met Arvesta kiezen we voor een nieuwe overkoepelende naam voor onze 1900 experts en 40 sterke merken, waarvan Aveve alsook de vertrouwde Aveve-winkels deel uitmaken en die ook zo blijven heten”, aldus Lauwers.

Arvesta

Arvesta is een naam die drie boodschappen in zich draagt. Arvus, de Latijnse naam voor ploeg. Harvest, dat verwijst naar oogst. En invest, dat duidt op investeren in mensen, merken en innovatie. De nieuwe overkoepelende naam Arvesta geldt volgens de directeur als een kwaliteitslabel voor de meer dan 40 merken en als sterke werkgever met 1900 experts.

Innovaties

Arvesta is van plan om van 2018 tot en met 2020 meer dan 100 miljoen euro te investeren in een overkoepelende IT-infrastructuur, het moderniseren van haar productiesites en het ontwikkelen van landbouwinnovaties.

“Innovatie staat hoog op de agenda bij Arvesta. Samen met onze 200 ingenieurs en andere medewerkers willen we een pionier zijn in smartfarming en werken we vandaag aan verschillende oplossingen waar we onze boeren en tuinders mee ondersteunen.”

Taintstop

Als voorbeeld noemt Lauwers de ontwikkeling van Taintstop door Dumoulin, onderdeel van Aveve. “Taintstop is een varkensvoeder waardoor mannelijke varkens geen berengeur meer verspreiden en castratie overbodig is. Een ander voorbeeld is Aveve zaden die samen met Vito aan dronetechnologie werkt om op die manier zaaigraanvariëteiten beter en objectiever in kaart te brengen, zodat we onze klanten enkel de sterkste gewassen aanbevelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.