Nieuws

SFR neemt nieuwe voerrobot officieel in gebruik

Schothorst Feed Research zette vrijdag en zaterdag de deuren open voor relaties en familieleden van medewerkers. Naast de officiële ingebruikname van de nieuwe voerrobot voor rundvee, was het voornaamste doel van deze dag het laten zien van wat Schothorst allemaal te bieden heeft.

Dit jaar zit Schothorst Feed Research (SFR) veertig jaar op de huidige locatie aan de Meerkoetenweg in Lelystad. Eind vorig jaar werd de vernieuwde pluimveestal in gebruik genomen en eerder dit jaar werd de realisatie van een automatische voerrobot in de rundveestal een feit. Deze drie aspecten met elkaar vormden voor Schothorst de aanleiding om verspreid over twee dagen een open dag te organiseren.  

Voerrobot

Tijdens de open dag voor relaties werd de nieuwe Triomatic voerrobot voor rundvee officieel in gebruik genomen. Grootste voordelen van deze machine zijn arbeidsbesparing en nauwkeurigheid bij voerverstrekking.

Op vrijdag ontving SFR 120 relaties, zaterdag kwamen er in totaal 270 medewerkers en hun familie op de open dag af. “Dit aantal is inclusief ongeveer 65 kinderen”, vertelt Karin van de Belt van SFR. “We hebben op beide dagen veel enthousiaste reacties van de bezoekers ontvangen. Ook voor de medewerkers was het leuk om aan de buitenwereld te laten zien waar ze dagelijks mee bezig zijn.”

Meer over de open dag en de nieuwe voerrobot in De Molenaar 14, deze verschijnt op vrijdag 5 oktober 2018.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.