Nieuws

Extra voerwinst dankzij transitievoer ForFarmers

Melkveebedrijven die droogstands- en/of opstartvoer van ForFarmers inzetten tijdens de transitieperiode van hun melkkoeien behalen een aanzienlijk hogere melkproductie dan bedrijven die dat niet doen. Dat blijkt uit Agroscoop, het monitorings- en bedrijfsvergelijkingsprogramma van ForFarmers. De behaalde resultaten leveren de melkveehouders uiteindelijk een substantiële extra voerwinst op. Ook de levensproductie van de koeien is op deze bedrijven hoger.

Herstel

Aandacht voor de transitieperiode wordt steeds belangrijker. Onderzoek wijst uit dat 80 procent van de mogelijke problemen tijdens de lactatie ontstaat in de transitieperiode. Er is voor de meeste bedrijven dus nog veel te winnen, zowel in diergezondheid, rendement als werkgemak na het afkalven en opstarten. “Transitiekoeien zijn het hart van je bedrijf. Wanneer je in de transitieperiode steken laat vallen, blijft dat je de hele lactatie achtervolgen”, aldus Robert Meijer, marketingmanager Melkvee bij ForFarmers.

Voerproducten

De TransLac-aanpak van ForFarmers bestaat uit praktische adviezen en specifieke voerproducten voor de laatste fase van de droogstand en de eerste weken van de opstart. De resultaten van Agroscoop tonen aan dat bedrijven die TransLac voeders inzetten tijdens de droogstand een extra voerwinst behalen van 155 euro per koe per jaar. Bedrijven die hiernaast FreshCow voeders inzetten tijdens de opstart boeken een extra voerwinst van € 215 per koe per jaar. Bovendien ligt op deze bedrijven de levensproductie van de afgevoerde melkkoeien ruim 2000 kg melk per koe hoger dan bedrijven die geen transitie- en/of opstartvoer inzetten. 

Pens

Met het oog op het grote belang van de transitieperiode heeft ForFarmers het complete assortiment TransLac-voeders voor de droogstandsfase verrijkt met Pens Stimulator+, een nieuw product dat eerder dit jaar al werd geïntroduceerd voor de melkgevende koeien. Pens Stimulator+  stimuleert de pens- en  darmgezondheid en zorgt daarmee voor gezondere koeien en een betere benutting van het ruwvoer. Pens Stimulator+ zit tevens in Fresh Cow Solide, een nieuwe voersoort in het assortiment Fresh Cow opstartvoeders van ForFarmers.

Samen met de rantsoenberekeningen van ForFarmers en de praktische adviezen rondom voeding en management, vormen TransLac- en FreshCow-voeders de basis voor een voorspelbare transitieperiode. Met als resultaat: afkalven zonder trammelant, een gezonde en probleemloze start van de nieuwe lactatie en vitale kalveren met een hoge weerstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.