Nieuws

Nieuwe zeef voor pluimveevoerfabriek AR

In de pluimveevoerfabriek van AgruniekRijnvallei (AR) in Barneveld is een nieuwe zeef geplaatst in de biologische maallijn. Het doel hiervan is het verder verbeteren van de structuur van het biologische pluimveevoer. Met de nieuwe zeef komen er minder fijne delen in het voer terecht.

De plaatsing van de zeef was een spectaculaire operatie. Met een kraan is de 7 ton-wegende zeef op een hoogte van 42 meter de fabriek in gehesen.

Optimale structuur

Net als bij gangbare voeders is de structuur van biologische voeders van groot belang voor de prestaties van legpluimvee. Het realiseren van de ideale structuur is bij biologische voeders een nog grotere uitdaging dan bij gangbare voeders.

Met de nieuwe zeef is het aandeel fijne delen in het voer kleiner, wat zorgt voor een homogenere structuur. Hierdoor heeft het voer nog betere loopeigenschappen en komt het uniformer uit de silo.

Gezonde hen

Het kenmerkende van het pluimveevoer dat in Barneveld gemaakt wordt is de unieke structuur. Iedere grondstof krijgt een individuele behandeling waarbij alle delen optimaal worden benut.

De juiste scherpte van het voer draagt bij aan een goede darmwerking bij de hen en de homogene structuur verkleint de kans op selectief pikken. Dit is de basis voor een gezonde leghen en veel 1e-soort eieren per opgehokte hen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.