Nieuws

Agrifirm heeft haar belangrijkste bedrijfsprocessen rondom supply chain- en assetmanagement gestandaardiseerd en geharmoniseerd met SAP S/4HANA. Daarmee is de coöperatie naar eigen zeggen klaar voor de (digitale) toekomst.

Voor klanten van Agrifirm is de komst van het softwareprogramma waardevol, stelt de coöperatie. “Wij leveren onze klanten advies waarmee ze hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. Dat vraagt steeds meer om maatwerk in onze producten in combinatie met producten die de boer zelf produceert”, vertelt Lex Breed, director information management bij Agrifirm.

Informatie

Ook in de informatievoorziening is volgens Breed het nodige verbeterd. “Boeren hebben in Nederland te maken met een mineralenquotum, waarbij ze precies moeten bijhouden hoeveel mineralen ze aanvoeren via onder meer het diervoer. Ook zaken als CO2-footprint komen daar nu bij. Die informatie bieden we hen nu in één overzicht, in plaats van dat ze alles zelf moeten berekenen”, aldus Breed.

Kringlooplandbouw

Met deze mogelijkheden speelt Agrifirm in op trends zoals circulaire landbouw en precisielandbouw. Ook kunnen klanten nu via één kanaal bestellen en ontvangen klanten voortaan één factuur voor alle producten, in plaats van allerlei deelfacturen van de verschillende businessunits.

Digitale toekomst

Met de komst van het nieuwe softwareprogramma heeft Agrifirm een fundament gelegd onder haar digitale roadmap. “We mogen niet onderschatten hoe innovatief de agrarische sector is, zegt Sander Zijlstra, solution architect bij Capgemini. “Denk aan ontwikkelingen als precisielandbouw, gebruik van sensoren middels internet of things, en ook de data- en informatie-uitwisseling door de keten worden in de sector steeds belangrijker. “Waar komt een biefstuk vandaan? Welk voer heeft de koe gekregen? Met dit programma kunnen die gegevens straks simpel inzichtelijk worden gemaakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.