Nieuws

Voergroep Zuid en Porphyrio België, leverancier van datamanagement-oplossingen voor de pluimveeindustrie, gaan samenwerken om data op het boerenerf beter inzichtelijk te maken.

Porphyrio, een spin-off van de Universiteit Leuven, heeft een platform ontwikkeld om beschikbare data rondom de stal en de eierproductie samen te voegen. Deze verzamelde en georganiseerde data maken de keten efficiënter en verbeteren de voorspelbaarheid van de opbrengst. Voor Voergroep Zuid betekent dit een significante stap richting ‘data-gedreven productie’ en professionele ondersteuning van agrarische ondernemers.

Efficiënt

Jan Minten, Commercieel Manager Pluimvee bij Voergroep Zuid: “We zien een sterke toename van de beschikbaarheid van verschillende soorten gegevens bij onze klanten, zoals voergegevens, klimaatdata, productiecijfers en omgevingsvariabelen. Met Porphyrio zijn we in juni een traject ingegaan om met de kengetallenadministratie voerconcepten te koppelen aan de technische prestaties. Daardoor verbeteren voorspelbaarheid en resultaat. Bovendien kunnen we bij deelnemende klanten sneller en flexibeler inspelen op goed stalmanagement.’’

Rendement

De samenwerking met Porphyrio past in de strategie van Voergroep Zuid. Het is een partnership dat toegevoegde waarde en aantoonbaar rendement levert op het boerenerf. Voergroep Zuid streeft ernaar innovaties mee te nemen in de bedieningsconcepten, ten gunste van de leden en klanten van de coöperatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.