Nieuws

Doordat de fabriek van AgruniekRijnvallei (AR) in Barneveld aan het spoor ligt, ondervindt de coöperatie weinig hinder van de problemen met scheepsaanvoer als gevolg van het lage waterpeil.  

De lage waterstand van de rivieren heeft gevolgen voor de aanvoer van grondstoffen naar mengvoerfabrieken. Doordat de fabriek in Barneveld aan het spoor ligt, kan AR de aanvoerproblemen goed het hoofd bieden.

Grondstof

Per grondstof beoordeelt AR wat de mogelijkheden zijn. Transport vanuit de zeehavens naar Wageningen kan grotendeels ongehinderd plaatsvinden.

Scheepsaanvoer

De scheepsaanvoer vanuit Frankrijk en Duitsland gaat wel steeds moeizamer, omdat schepen nog maar een klein deel van de lading kunnen meenemen. Daarnaast constateert de coöperatie dat Duitse fabrikanten van bijvoorbeeld raapzaadschroot en zonnepitschroot moeite hebben om zaad en pitten aan te voeren.

Treinaanvoer

Vanwege de ligging aan het spoor van de fabriek in Barneveld kan AR flexibel zijn in haar grondstoflogistiek. AR is de enige mengvoerleverancier in Nederland met zo’n gunstige ligging aan het spoor. Momenteel doet AR hier haar voordeel mee en voert volop granen via Rotterdam en vanuit Oost-Europa aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.