Nieuws

LIV definitief vervangen voor nationale vakevents

De Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) verdwijnt na ruim 20 jaar van de beurskalender. Daarvoor in de plaats komen 2 nieuwe beursformules voor de varkens- en pluimveehouderij: Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo.

LIV wordt vervangen door Dutch Pork Expo in Venray en Dutch Poultry Expo in Hardenberg, twee nationale vakevents, gericht op één deelsector. De eerste edities zijn in voorjaar 2019. Organisator Natascha Halbertsma is blij met de feedback en steun vanuit de sector: “De overgrote meerderheid van de standhouders heeft interesse om deel te nemen aan Dutch Pork Expo – 86% – en Dutch Poultry Expo – 87% – en onderschrijft daarmee het belang van vergroting van het werkgebied en specialisatie naar diersoort. Ook is de bereidheid bij standhouders groot om mee te werken aan verdere invulling van het programma.”

Internationaal

De ambitie is om Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo te laten uitgroeien tot de vakevents voor de sector in Noordwest-Europa. Om de vernieuwde positionering krachtig weer te geven, heeft Easyfairs in samenwerking met communicatieadviesbureau Imagro (specialist in de agrarische sector) de nieuwe titels en huisstijl ontwikkeld. Er is gekozen voor Engelse benamingen om de internationale groeipotentie voor de beurs kracht bij te zetten.

Actuele thema’s

Op zowel Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo staan actuele thema’s centraal. Hierbij zijn de 5 kernthema’s het uitgangspunt: verduurzaming, hightech/innovatie, afzet/verkoop/inkomen, risicomanagement en arbeidsmarkt. Bovendien zijn er innovatiepodia waar beleving en interactie centraal staan die de bezoekers praktische en toepasbare kennis bieden en die ondernemers stretchen in hun toekomstige bedrijfsvoering.

Halbertsma: “We gaan ons focussen op de toekomst en de sector positief in de schijnwerpers zetten. Nederland is gidsland in agri & food, dat willen we ook zichtbaar maken in de beurskalender met een prachtpodium voor het bedrijfsleven om klantrelaties in Noordwest-Europa te ontmoeten.”

Kalverhouderij

Naast Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo is organisator Easyfairs nog volop met de markt in gesprek voor een apart nationaal event voor de kalverhouderij.

Gerelateerd: Nationale vakevents vervangen LIV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.