Nieuws

Atradius en Kemiex lanceren samen een digitaal handelsplatform voor ruwe grondstoffen in onder andere de diervoederindustrie. Deze nieuwe digitale marktplaats stelt kopers en verkopers van additieven en Active Pharmaceutical Ingredients (API’s) in staat om betrouwbare partijen te identificeren en op een veilige manier te handelen.

Het platform is ontworpen als alternatief voor bestaande handelsprocessen die vaak tijdrovend, ondoorzichtig en tot persoonlijke netwerken beperkt kunnen zijn. Het speelt ook in op de noodzaak in de farmaceutische sector, veterinaire industrie en voedingssector om kwaliteitscontrolemaatregelen strikt na te leven.

Wereldwijd netwerk

De gebruikers van het platform zijn rechtstreeks verbonden met een wereldwijd netwerk van gekwalificeerde tegenpartijen, waardoor ze de doorlooptijden van transacties kunnen verkorten, concurrerende prijzen kunnen realiseren en controle over het handelsproces behouden. Het grootste voordeel is dat kopers en verkopers zaken kunnen doen met betrouwbare partijen die voldoen aan alle relevante regelgeving en kwaliteitscontroles en bovendien kredietwaardig zijn.

Kwaliteitscontrole

Kemiex beoordeelt of elk bedrijf op het platform voldoet aan kwaliteitsnormen en brancheregels, terwijl Atradius de kredietwaardigheid van de handelspartners beoordeelt. Samen bewaken en evalueren zij bedrijven, de transacties, en het gedrag van handelaren om ervoor te zorgen dat elke transactie via het platform zo veilig mogelijk is.

De eerste dagen dat het platform operationeel was, lieten mooie resultaten zien. Grote handelsvolumes bestaande uit bijna 20 ton additieven en API’s die een waarde van honderdduizenden dollars vertegenwoordigen, konden worden verhandeld.

Beschikbaarheid

De kredietverzekering die via het platform wordt aangeboden, is beschikbaar voor handelaren die geregistreerd staan in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.