Nieuws
Foto: Perstorp

Het Zweedse Perstorp gaat 14 miljoen euro investeren in haar feed- en foodtak. Van dat geld wordt onder andere de Nederlandse fabriek in Waspik uitgebreid en worden er nieuwe productielocaties in Azië en Noord- en Zuid-Amerika gerealiseerd.

Volgens onderdirecteur Roger Mann van Perstorp zijn de investeringen nodig om in de toekomst oplossingen voor een goede darmgezondheid, en het behoud daarvan, te kunnen blijven stimuleren.

Beschikbaarheid

Om wereldwijde beschikbaarheid van haar additieven te kunnen blijven garanderen, zal Perstorp Feed & Food daarnaast nieuwe productielocaties vestigen in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Mann: “Op deze manier kunnen we een snellere, robuustere en flexibelere productieketen bieden.”

Medewerkers

De afdeling feed & food verdubbelt het aantal medewerkers in research & development, regelgeving, supply chain, operations, marketing en sales. De fabriek in Waspik zal daarbij volgens Mann de thuisbasis vormen voor veel van de nieuwe medewerkers. In de investeringsplannen is uitbreiding van de productiecapaciteit, laboratoria en kantoorruimtes voorzien.

Kennis

Volgens Mann combineert Perstorp Feed & Food een levensader in de landbouw met uitstekend onderzoek. “We willen dat onze mensen begrijpen wat de behoefte is van veehouders, dierenartsen en voedingsdeskundigen. In deze steeds veranderende wereld met zijn voortdurend verschuivende eisen, moeten we gelijke tred houden met de eisen van de klant.”

Duurzaamheid

De investering in Feed & Food was vooral ook een maatschappijgerichte beslissing, legt Mann uit. “De groeiende wereldbevolking en het toenemend gebruik van eiwitten vereist oplossingen voor de volgende generatie. Eigenaar worden van je gezondheid is een trend die we wereldwijd zien. Mensen willen weten wat er op hun bord ligt, hoe hun voedsel wordt gemaakt en hoe het zit met dierenwelzijn. Door te investeren in Feed & Food willen we bijdragen aan een duurzame wereld voor toekomstige generaties”, besluit Mann.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.