Nieuws

NutriCAB voldoet aan Europese regelgeving

“Onze NutriCAB voldoet aan alle Europese regels. De rapid alert naar aanleiding van een melding uit Nederland over verhoogde dioxinegehaltes in calciumchloride heeft geen betrekking op NutriCAB”, aldus Kemin. NutriCAB is een gecoat chloride dat wordt geproduceerd door Kemin Cavriago in Italië.

Controle

“Als Kemin hebben we direct na de melding nauw contact onderhouden met het Belgische Voedselveiligheidsagentschap FAVV. Hieruit blijkt dat ons product NutriCAB niet een van de producten is waarop de rapid alert betrekking heeft”, aldus Kemin.

Analyse

Alle grondstoffen voor de Kemin-producten zijn aan strenge risico-analyses onderworpen en worden gemonitord om de aanwezigheid van ongewenste stoffen in het eindproduct uit te sluiten. NutriCAB wordt geproduceerd door Kemin Cavriago in Italië. De productie voldoet aan de Italiaanse en Europese wetgeving en wordt door gecontroleerd vanuit de nationale en Europese overheidsinstanties. Dit omvat ook de afwezigheid van verboden en/of ongewenste stoffen, zoals dioxinen, PCB’s en zware metalen in grondstoffen, additieven en ander ingredienten voor diervoeders. Dit alles conform Europese wet- en regelgeving.

Daarnaast voorziet de interne monitoring in het voldoen aan de eisen die aan de producten worden gesteld op basis van de GMP+ certificering.

Veilig

“Gebaseerd op de resultaten van alle aanwezige controles, is NutriCAB gecertificeerd en voldoet het aan alle regelgeving die gesteld worden aan voeringredienten en diervoeding met betrekking tot de aanwezigheid van verontreinigingen zoals dioxine, PCB en zware metalen”, aldus Kemin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.