Nieuws

Explosieve groei afzet biologisch bij AR

De afzet van biologische voeders bij AgruniekRijnvallei (AR) groeit explosief. De laatste maanden is de afzet opnieuw met 40% gegroeid ten opzichte van vorig jaar meldt de coöperatie.

AR zet alle zeilen bij om de vraag naar de biologische voeders goed in te kunnen vullen. Zo worden de bedrijfstijden in de fabrieken maximaal, binnen de wettelijke kaders, opgerekt.

De doorontwikkeling van het productieproces en de professionele aanpak hebben volgens de coöperatie geleid tot dit succes. De bereikte schaalgrootte maakt het mogelijk om tegen een scherpe kostprijs te produceren. Biologische afnemers profiteren hiervan.

Investeren

Om de voeders verder te optimaliseren heeft AR de afgelopen jaren geïnvesteerd in de biologische productielocaties in Barneveld en Wichmond. In de fabriek in Barneveld is een nieuwe zeef geplaatst om de structuur van het legmeel verder te verbeteren. In Wichmond is het persproces van melkvee- en geitenvoeders geoptimaliseerd wat de brokkwaliteit ten goede komt.

Vismeel  

Door de realisatie van een extra biologische productielijn is AR in staat volledig gescheiden van elkaar biologische voeders voor varkens, leg- en vleespluimvee, melkvee en geiten te produceren. Als enige biologische producent in Nederland kan AR hierdoor vismeel verwerken in haar biologische varkens- en pluimveevoeders. Vismeel heeft zich bewezen als grondstof met zeer goed verteerbare eiwitten.

Beschikbaarheid

De kritische succesfactor is de beschikbaarheid van biologische grondstoffen. AR werkt met een ijzeren voorraad van essentiële biologische grondstoffen. Hierdoor hoeft AR geen concessies te doen aan de kwaliteit wanneer bepaalde grondstoffen tijdelijk niet leverbaar zijn. De afgelopen jaren heeft deze werkwijze haar meerwaarde bewezen, stelt de coöperatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.