Nieuws

Royal Cosun neemt GreenProtein over

Royal Cosun gaat haar innovatiekracht versterken door meer te gaan investeren in start ups. Cosun neemt hiertoe GreenProtein B.V. over, een technologie start up die een proces heeft ontwikkeld voor winning van hoogwaardige eiwitten uit bladgewassen.

RuBisCo

De Wageningse start up GreenProtein B.V. heeft een proces ontwikkeld om het hoogwaardige eiwit RuBisCo te winnen uit groene bladeren, waaronder bietenblad. Dit eiwit kan worden toegepast als voedingsingrediënt.

GreenProtein

GreenProtein wordt ondergebracht bij Suiker Unie, dat ook het gelijknamige Europese samenwerkingsproject GreenProtein zal gaan leiden. “De acquisitie van GreenProtein sluit goed aan bij onze missie om alle componenten van de suikerbiet optimaal te verwaarden. Hiermee spelen we tevens in op de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten”, aldus Paul Mesters, directeur van SuikerUnie.

Investeringsfonds

Daarnaast gaat Cosun participerenin het Icos Capital Fund III, een internationaal investeringsfonds gericht opstart ups in de biochemie, agrofood en digitalisering in deze sectoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.