Nieuws

Mengvoerleveranciers die deelnemen aan Voederwaarde.nl hebben in 2018 met een 9,8 (op een schaal van 0-10) opnieuw goed gescoord. Dat meldt VoederWaarde.nl, het enige keurmerk in Nederland wat betrouwbare voederwaarde en transparantie onafhankelijk laat toetsen.

De deelnemende mengvoerleveranciers worden niet alleen jaarlijks getoetst op de gedeclareerde waarden en het juist waarderen van de grondstoffen, ook de openheid over de samenstelling naar de klant wordt getoetst. De controle wordt uitgevoerd door Schothorst Feed Research.

Steekproef

Onderdeel van deze toetsing is bovendien dat een onafhankelijke auditor middels een steekproef een monster neemt en laat analyseren. In 2018 voldeed in alle gevallen het ingestuurde monster aan de vereisten. Uit de jaarrapportage blijkt dat de deelnemende mengvoerbedrijven over alle onderdelen een totaalscore realiseerden van 9,8 (op een schaal van 0-10).

Borging

Voederwaarde.nl is een vrijwillig controlesysteem van Nederlandse mengvoerbedrijven en boerenorganisaties, dat vanaf 2010 actief is in de markt. VoederWaarde.nl is het enige keurmerk in Nederland dat de voederwaarde bij de deelnemende mengvoerbedrijven borgt en dit aantoonbaar maakt door onafhankelijk toezicht.

Waardering

Uit marktonderzoek is bekend dat extern toezicht op de voederwaarde door 80 procent van de veehouders als belangrijk wordt ervaren. Voederwaarde.nl biedt aan veehouders en mengvoerbedrijven een goede methodiek om elkaar op het gebied van geleverde voederwaarde en gedeclareerde gehalten scherp te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.