Nieuws

Bedrijven die gebruik maken van de tijdelijke maatregelen vanwege de lage waterstand, zijn verplicht dit te melden bij de certificatie-instelling én GMP+ International.

GMP+ International maakte vorige week tijdelijke maatregelen bekend die inspelen op de vervoersproblemen als gevolg van de lage waterstand.Na overleg met belanghebbenden heeft GMP+ International het protocol aangevuld met de voorwaarde dat het verplicht is melding te maken van het feit dat een onderneming een beroep doet op de tijdelijke maatregel. Deze verplichting is ingegaan op 30 november. Bij de melding moet tevens worden aangegeven in welke regio en voor welke route aanspraak wordt gemaakt op de tijdelijke maatregel.

Een melding aan GMP+ International kan via een mail aan de organisatie of via het contactformulier op de website. Daarnaast moet ook de eigen certificatie-instelling op de hoogte worden gebracht. De beschikbaar gestelde informatie wordt door de certificatie-instelling beoordeeld tijdens de volgende audit. Dit is ook het geval wanneer een bedrijf een ander GMP+ poortwachter protocol gebruikt.

Uitzonderlijke situatie

GMP+ International benadrukt dat GMP+ gecertificeerde bedrijven alles moeten hebben gedaan dat binnen hun mogelijkheden ligt om GMP+FSA gecertificeerd transport te gebruiken. “Wanneer GMP+ FSA gecertificeerd transport niet beschikbaar is vanwege problemen met de lage waterstand, dan is het toegestaan om niet-FSA gecertificeerd transport te gebruiken krachtens de poortwachter protocollen, zoals gepubliceerd in onze nieuwsbrief van 19 november 2018. We willen benadrukken dat ieder bedrijf afzonderlijk verantwoordelijk is voor veilige voedermiddelen en diervoeder. En uiteraard moeten bedrijven voldoen aan de geldende wetgeving.”

Misbruik

GMP+ International benadrukt dat misbruik van de maatregel zal leiden tot gepaste maatregelen. “Misbruik wordt niet geaccepteerd!” Bedrijven of personen die misbruik van de tijdelijke maatregelen vaststellen, worden verzocht dat te melden bij GMP+ International. “We treden op dit moment al op naar aanleiding van berichtgevingen door verschillende organisaties”, bevestigt de organisatie.

Samen met de betrokken verenigingen van partners wordt de situatie voortdurend gemonitord en geëvalueerd. Als daartoe aanleiding is, zal de tijdelijke maatregel direct worden aangepast, verzekert GMP+ International.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.