Nieuws

Afzet Vitelia Voeders nu al hoger dan 2017

De totale afzet van Vitelia Voeders in 2018 is nu al hoger dan vorig jaar. De teller van de totale afzet voedermiddelen stond medio november op 418.000 ton. Daarmee schoot het aantal tonnages voorbij de totale afzet van geheel 2017.

Stefan Kuijpers, algemeen directeur Vitelia, vertelt: ”Aangezien we dit aantal in november bereikt hebben is dit slechts een tussenstand. Dat is een mooi vooruitzicht met de nog resterende weken in de huidige jaargang. We weten in ieder geval nu al dat we ruim over de behaalde afzet van 2017 heen zullen gaan.”

Oorzaak

De verklaring voor dit resultaat in 2018 kan volgens Kuijpers met name worden toegeschreven aan de positieve klantenbalans over de diverse diersectoren en de verdere professionalisering en optimalisatie van de eigen grondstoffenhandel, rechtstreeks op de boer.

Professionalisering

“Na de opstartfase in 2017 van de nieuwe grondstoffen op- en overslagfaciliteit in de haven van Wanssum, stond 2018 vooral in het teken van optimaliseren en professionaliseren. Daar plukt de organisatie nu de vruchten van”, aldus Kuijpers.

Structuur

Hij vervolgt: “De organisatie beschikt momenteel van inkoop tot aflevering over een goede organisatorische structuur. Daarmee zet je dan uiteindelijk ook eenvoudiger de gewenste stappen als het aankomt op professionalisering.”

Toekomst

De agrarische coöperatie gaat op de ingeslagen weg door. “Daarbij zijn betrouwbaarheid en kwaliteit voor de leden en klanten de belangrijkste pijlers. Dit zal ook na 2018 duidelijk de boventoon blijven voeren in de profilering van Vitelia”, besluit Kuijpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.