Nieuws

ABZ Diervoeding heeft aangekondigd nieuwe GMI-specialisten op te leiden. Deze specialisten kunnen vanaf volgend jaar inzichtelijk maken hoe zeugen preciezer naar behoefte gevoerd kunnen worden.

Met de integratie van het GIJS-varkensteam, heeft ABZ Diervoeding de beschikking gekregen over de GMI-techniek voor zeugen. Omdat ABZ Diervoeding overtuigd is geraakt van de meerwaarde voor zeugenhouders, heeft ze aangekondigd nieuwe GMI-specialisten te gaan opleiden.

GMI-techniek

Met de GMI-techniek kan, via echografie, het spek- en spierdikteverloop van zeugen inzichtelijk gemaakt worden. Over cycli heen. In de praktijk blijkt dat traditionele voerschema’s, gebaseerd op het oog, gewicht en/of spekdikte, niet meer volstaan voor de bespierde zeugen van tegenwoordig. Ook de nauwkeurigheid van deze metingen laat sterk te wensen over. Daarom is de GMI-techniek ontwikkeld.

Resultaten

Jeroen Koks, productmanager varkens bij ABZ Diervoeding vertelt op de site van dat bedrijf: “We zien vaak verrassende resultaten. Het blijkt bijvoorbeeld dat moderne zeugen, bijvoorbeeld TN70, PIC en Danbred, al veel spierweefsel afbreken aan het einde van de dracht. Met behulp van de GMI-techniek kunnen we zeugen beter naar behoefte gaan voeren. Dit is gunstig voor de biestproductie, de vitaliteit van zeug en biggen, maar vooral ook voor de kwaliteit van de volgende worp.”

Duurzaamheid

Onderzoek en praktijk wijzen uit dat de duurzaamheid van de zeugen verbetert. “Zeugen vallen minder af en hoeven minder te herstellen. Samen met de verbeterde resultaten, levert deze efficiëntieslag minimaal 25 euro per zeug per jaar op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.