Nieuws
ForFarmers
ForFarmers realiseerde een groei in de voerafzet die vrijwel volledig is toe te schrijven aan acquisities.

Door de hogere aanvoerkosten als gevolg van lage waterstanden in 2018 en het integreren van vier overgenomen bedrijven, verwacht ForFarmers dat het bedrijfsresultaat (Ebitda) in vergelijking met 2017 een geringe daling zal vertonen.

In de operationele voortgangsrapportage over het derde kwartaal werd al aangegeven dat de stijging van grondstof- en energieprijzen niet tijdig aan klanten kon worden doorberekend en dat er sprake was van hogere aanvoerkosten door de lage waterstanden in de rivieren, vooral in Nederland en Duitsland.

Waterstand

Deze beide effecten beïnvloeden ook de resultaten in het vierde kwartaal van 2018. In de tweede helft van het jaar was het ForFarmers aandeel in de hogere aanvoerkosten 2 miljoen euro, wat niet is doorberekend aan klanten. Sinds kort zijn de waterwegen weer volledig bevaarbaar, en zijn alle fabrieken, die aan een rivier of kanaal liggen, weer per schip bereikbaar.

Integratie

Het integreren van de bedrijven Tasomix (Polen) en Maatman Voeders in het derde kwartaal en van het Belgische Voeders Algoet en Van Gorp Biologische Voeders leveren extra kosten op. Deze integratie-activiteiten, en de daarmee gepaard gaande kosten, zullen naar verwachting een doorlooptijd hebben van ongeveer 12 maanden na het moment van overname.

De jaarresultaten 2018 van ForFarmers worden op 13 maart 2019 gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.