Nieuws

De nieuwe ILVO rassenlijst 2019 is bekend en kan digitaal worden geraadpleegd. Op de rassenlijst voor 2019 staan 10 nieuw aanbevolen kuilmaisrassen en 6 nieuw aanbevolen korrelmaisrassen.

Landbouwers kunnen beroep doen op de lijst om een bedrijfsspecifieke rassenkeuze te maken die onderbouwd is door objectieve resultaten. Jaarlijks wordt de lijst vernieuwd.

Kuilmais

Kuilmais is met een areaal van 179.555 ha in 2018 één van de belangrijkste voedergewassen in België. In 2019 telt de ILVO kuilmaislijst tien nieuw aanbevolen rassen: KWS Colonnada, KWS Arthurio, LG 31.213, LG 31.237, Officer, KWS Iconico, Severeen, Dirigent, SY Energetic en SY Gordius.

De rassen Caroleen, Papageno en KWS Saltare worden na twee proefcycli opgenomen op de Belgische beschrijvende rassenlijst. Om een aanbeveling te krijgen moeten rassen minimum drie proefjaren doorlopen hebben.

Korrelmais

Korrelmais vertegenwoordigde in 2018 een areaal van 53.895 ha. Rassen die een hoge korrelopbrengst en een laag vochtgehalte garanderen zijn gewenst voor de teelt van korrelmais. Dit kan vertaald worden in rassen die vroeger afrijpen.

Op de ILVO rassenlijst staan dit jaar 6 nieuw aanbevolen rassen: KWS Stabil, KWS Magnet, Amanova, KWS Vitellio, ES Hubble en KWS Modiano. Het ras Henley  wordt na twee jaar onderzoek op de Belgische beschrijvende rassenlijst opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.