Nieuws
Foto: Cibus

Leievoeders uit Waregem neemt de activiteiten van Cibus uit Poperinge over, dat ook vestigingen heeft in Ieper en Roeselare.

Met de overname versterkt Leievoeders haar positie op de Belgische markt van veevoederbedrijven. De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit.

Personeel 

Het gaat om een overname met behoud van personeel. Samen zal Leievoeders 80 mensen tewerkstellen. Ook de zusterbedrijven van Cibus zijn bij de overname betrokken: met de vloot van transportbedrijf Deltran krijgt Leievoeders 25 vrachtwagens op de weg.

Mestverwerking

Ook de mestverwerkende bedrijven Del’or en Xatan, elk goed voor 35.000 kubieke meter, komen onder de vleugels van Leievoeders terecht

Merknaam

De naam en het merk Cibus blijven gewoon bestaan. Hun producten worden een aanvulling op het aanbod van Leievoeders.

Cibus

“Cibus is een bedrijf dat altijd gestoeld heeft op zijn familiale waarden. We zijn dan ook zeer verheugd dat we in de warme schoot van een gelijkaardig familiebedrijf terechtkomen. Daar zullen onze personeelsleden, klanten en leveranciers zich comfortabel bij voelen”, onderstreept Paul Ghekiere, zaakvoerder van Cibus.

Versterking  

Francis Vandeputte, medezaakvoerder van Leievoeders toont zich eveneens verheugd met de voorgenomen overname: “Hiermee kunnen wij onze positie op de markt consolideren en onze kostenstructuur over nog grotere volumes verdelen.”

Kennis

“Bovendien halen we met de mensen van Cibus nog een pak specifieke kennis in huis die zeker van pas zal komen in een snel veranderende markt als de onze”, vervolgt Vandeputte. “De veevoedermarkt is immers bijzonder technisch geworden, zowel qua producten als op het vlak van ondersteuning. Varkensvoeder, pluimveevoeder en rundveevoeder zijn specialiteiten an sich geworden. Hoe meer knappe koppen je in je team hebt, hoe meer je weet”, besluit Vandeputte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.