Nieuws
mestbewerking

Coöperatie FromFarmers stelt een lening beschikbaar aan AGroGas Exploitatie voor de aankoop van 1,3 hectare industriegrond. AGroGas is voornemens om op dit terrein een biogasinstallatie te bouwen.

FromFarmers wil actief bijdragen aan de toekomst van de veehouderij. Vanuit die missie wil de coöperatie sectorinitiatieven financieel mogelijk maken, bijvoorbeeld initiatieven die bijdragen aan het oplossen van het mestprobleem.

Mestverwerking

Vincent Hulshof, bestuurslid FromFarmers: “Wij willen als katalysator fungeren om initiatieven of projecten in agrarisch Nederland op gang te brengen, zo ook op het gebied van mestverwerking. Mestverwerking is immers essentieel voor de Nederlandse veehouderij, en zo willen wij als coöperatie bijdragen aan de toekomst van de sector.”

Groen gas

De beoogde installatie heeft een capaciteit waarmee jaarlijks tot 8,5 miljoen kubieke meter groen gas aan het aardgasnet geleverd kan worden. Het kan daarmee ruim 5000 huishoudens voorzien van gas. In de installatie wordt 85.000 ton rundvee- en varkensmest verwerkt, alsmede 20.000 ton pluimveemest, 12.000 ton natuur- en bermgras en 17.000 ton co-producten.

Digestaat

Henk Rougoor, voorzitter van Coöperatie AGroGas: “De biogasinstallatie is uitgerust met volledige digestaatverwerking. Door het digestaat, restproduct van de mestvergister, volledig te ontrafelen worden aparte meststoffen gecreëerd, die eenvoudiger te exporteren zijn en − na goedkeuring van wettelijke instanties − in de toekomst potentieel als kunstmest kunnen worden afgezet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.