Nieuws

Grote opbrengstverschillen sojaoogst

Door de gunstige weersomstandigheden is soja vanaf half september over het algemeen onder droge omstandigheden geoogst met gemiddeld 16,1% vocht. Dat meldt Agrifirm.

De opbrengstverschillen zijn door de extreme droogte echter fors, zeker doordat meer dan de helft van het areaal op zandgrond lag. Toch viel de gemiddelde opbrengst in kilogrammen (2683 kilo per hectare) slechts 14% lager uit dan vorig jaar.

Droogte

Topopbrengsten van boven de 4300 kilo per hectare laten zien dat soja goed bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Ter vergelijking met andere gewassen was de gemiddelde opbrengst van bijvoorbeeld tarwe +2% en mais -32%.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.