Nieuws

Vitelia investeert in jong agrarisch talent

Vitelia Voeders startte in 2013 met de Masterclass ‘Boeren met toekomst’, speciaal voor studenten en jongvolwassenen met een bijzondere interesse voor de veehouderij. Dit jaar staan er wederom masterclasses op de agenda.

Vitelia Voeders is een middelgrote mengvoerproducent voor de veehouderij in Zuid-Oost Nederland. “Echter als onderdeel van een agrarische coöperatie moet je verder kijken dan enkel je eigen kernactiviteit”, zegt Edward Smedts, commercieel manager bij Vitelia Voeders.

Aanleiding

Smedts vervolgt: “Het continu promoten van de agrarische sector op een positieve en realistische manier zit in het DNA van Coöperatie Vitelia, wij vinden dit eigenlijk een vanzelfsprekendheid. We gaan daarom ook graag proactief in gesprek met jonge agrarische professionals. Zo kunnen wij van elkaar leren en uiteindelijk nóg beter worden. Om dit te faciliteren zijn we zeven jaar geleden gestart met de Masterclass reeks.”

Binding

“Middels kennisdeling en discussies met jonge – toekomstige – agrarische professionals proberen we deze doelgroep nog meer te binden en te behouden voor de agrarische sector. Deelname is gratis. Dat onderstreept het belang dat Vitelia geeft aan deze bijeenkomsten”, zegt Smedts.

Masterclass

Tijdens deze masterclassbijeenkomsten vertellen aansprekende ondernemers & influencers over ontwikkelingen, ondernemerskeuzes, duurzaamheid en innovaties in de dierhouderij veelal aan de hand van praktijkvoorbeelden. “Vitelia hoopt op deze wijze ‘young professionals’ met een bijzondere interesse voor de veehouderij nog enthousiaster te maken en te houden ten aanzien van de agrarische sector”, aldus Smedts.

De eerste van vijf bijeenkomsten voor drie verschillende diergroepen (pluimvee, rundvee en varkens) start op dinsdag 22 januari 2019.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.