Nieuws

De omzet van het Amerikaanse Cargill is in het tweede kwartaal van het boekjaar 2018/2019 met 4% gedaald tot 28 miljard dollar. Het year-to-date cijfer kwam daarmee uit op 56,7 miljard euro.

De aangepaste operationele resultaten bedroegen 853 miljoen dollar, een daling van 10% ten opzichte van de 948 miljoen dollar vorig jaar. Dit bracht het resultaat voor het eerste halfjaar op 1,74 miljard dollar, een daling van 5% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Nettowinst

De nettowinst voor het tweede kwartaal bedroeg 741 miljoen dollar, een afname van 20% ten opzichte van 924 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoresultaat daalde met 7% tot 1,76 miljard dollar

Eiwitopbrengsten

De divisie Animal Nutrition & Protein leverde de grootste bijdrage aan het gecorrigeerde operationele resultaat van Cargill, met resultaten net onder het sterke vergelijkende kwartaal van vorig jaar.

De prestaties in Noord-Amerikaanse eiwitten stegen, omdat de krachtige vraag naar rundvlees en grote voorraden gevoerd rundvee de rundvleesproductie en de verkoop naar binnenlandse en exportmarkten stimuleerden. De vraag naar eiproducten zorgde mede voor een stijging van de eiwitopbrengsten.

Diervoeders

Aanhoudende politieke instabiliteit in Midden-Amerika en marktuitdagingen in Zuidoost-Azië verminderden de resultaten in de wereldwijde pluimveeactiviteiten van het segment. De verkoopvolumes voor zalm- en garnaalvoer in respectievelijk de Noordzeegebieden en Mexico stegen, maar de winst aan diervoeders liep het voorgaande jaar achter ten gevolge van ongunstige marktomstandigheden in verschillende regio’s.

Oliehoudende zaden

De verwerking van oliehoudende zaden bleef sterk in Noord-Amerika en Europa, ondersteund door een groeiende eiwitconsumptie die de wereldwijde vraag naar sojabonenmeel voor veevoeders stimuleerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.