Nieuws

AR houdt mengvoeromzet op peil

Ondanks afnemende dieraantallen en complexe omstandigheden, zoals de droogte, heeft AgruniekRijnvallei (AR) een goed jaar achter de rug. De mengvoeromzet is net boven het niveau van 2017 uitgekomen.

Daarnaast heeft AR een recordhoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen en fruitteeltbenodigdheden afgezet. De negen Welkoopwinkels van AR hebben een goed jaar achter de rug.

Terugblik

Handelsoorlogen, droogte, slechte opbrengstprijzen en de fosfaatwetgeving drukten hun stempel op de sector in 2018. De droogte leidde enerzijds tot extra kosten voor AR, anderzijds zorgde de ligging aan groot vaarwater voor extra op- en overslag van grondstoffen voor dochteronderneming Rijnzate.

Nieuwe klanten

In alle sectoren heeft AR in 2018 veel nieuwe klanten verwelkomd wat tot een positieve klantenbalans heeft geleid. Het meest opvallend is de balans in de pluimveesector: ruim dertig nieuwe klanten en nauwelijks vertrokken klanten.

Ontwikkelingen

Daarnaast is AR vroegtijdig ingesprongen op nieuwe ontwikkelingen zoals onbehandelde hennen, Vlog en Bief Select en heeft AR een aantal nieuwe producten ontwikkeld zoals Sodagrain en Maxammon grain.

Uitdagingen

De toenemende complexiteit in de agrarische sector brengt voor de coöperatie de nodige uitdagingen met zich mee. Zo wordt er voor steeds meer verschillende concepten geproduceerd. Om aan de toenemende vraag naar biologische voeders te voldoen is AR in 2018 een samenwerking aangegaan met coöperatie De Valk Wekerom. Samen met deze coöperatie wordt de productiecapaciteit van biologische mengvoeders uitgebreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.