Nieuws
Fotograaf: Rufus de Vries

Minister van Landbouw Carola Schouten is een van de sprekers op de Agrifirm Jongerendag die vandaag in Apeldoorn wordt gehouden. Onder de titel ‘Boert de boer of boert de burger?’ belicht de coöperatie de uitdagingen voor jonge agrarische ondernemers, maar vooral ook de vele initiatieven die er in de sector worden genomen voor een gezonde toekomst van de ondernemingen.

Verzameling

Agrifirm-directeur Dick Hordijk zal de minister een verzameling agrarische initiatieven aanbieden afkomstig van de eigen leden van de coöperatie. “Het zijn initiatieven van individuele boeren die beter tot hun recht komen en meer effect hebben, als ze gezamenlijk worden opgepakt”, aldus Agrifirm. Volgens de onderneming wordt hiermee een praktische invulling gegeven aan de pay off ‘Better together’.

Inspireren

Doel van de jongerendag is zoveel mogelijk jonge ondernemers te inspireren met verhalen van ondernemers en door het onderlinge contact te stimuleren. Naast minister Schouten zullen vandaag de verhalen van biologisch melkveehouder Guus van Roessel en varkenshouder en akkerbouwer Annechien ten Have-Mellema centraal staan. Van Roessel belicht te mogelijkheden van zelf verwerken van melk. Ten Have geeft inzicht in de marktintroductie van Hamletz varkensvlees. De varkens die dit vlees leveren, worden gehouden in een ‘dartelstal’ en gevoerd met lupine-eiwit van eigen bodem.

Meer over de Agrifirm Jongerendag leest u in De Molenaar nr. 2 die op 25 januari verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.