Nieuws

Viceminister Dr. Qu Dongyu van de Volksrepubliek China heeft dinsdag 22 januari een bezoek aan Agrifirm gebracht.

De viceminister is hier op voordracht van de Nederlandse overheid. Agrifirm werkt samen met de Ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan de verdere ontwikkeling van haar activiteiten in de Chinese markt.

Nuscience

Thema’s die tijdens het bezoek besproken zijn betreffen onder andere kringlooplandbouw, mestverwerking en meer specifiek, de oplossingen die Nuscience, onderdeel van de Royal Agrifirm Group, heeft ontwikkeld ten aanzien van diergezondheid.

Inzichten

Agrifirm-directeur Ruud Tijssens: “Viceminister Qu heeft Agrifirm veel waardevolle inzichten gegeven ten aanzien van de vraag op welke wijze we het best in China deze aanpak tot een succes kunnen maken. Wederzijds respect, het vertalen van de oplossingen naar de lokale context en de bereidheid om ook daadwerkelijk te investeren in China zijn sleutelfactoren om langjarig succesvol te kunnen zijn en blijven in deze zich sterk ontwikkelende markt.”

Werkbezoek

De viceminister, die sinds 2015 deze functie bekleedt, bezocht op zaterdag 19 januari de Ministersconferentie die tijdens de Grüne Woche in Berlijn plaatsvond. Daarna reisde hij voor een werkbezoek van drie dagen door naar Nederland. Voor Dr. Qu Dongyu is Nederland geen onbekend terrein: hij promoveerde in 1986 aan Wageningen University and Research.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.