Nieuws

Duynie levert gekort Perspulpvolume alsnog uit

Als gevolg van de droogte in 2018 heeft een fors aantal veehouders in de afgelopen Perspulp-campagne minder Perspulp ontvangen. Tijdens de komende campagne biedt Duynie deze klanten de mogelijkheid om dit gekorte volume alsnog af te nemen tegen de condities van 2018.

Aanleiding

Door de droogte viel de verwachte opbrengst suikerbieten tegen. Wanneer er minder bieten verwerkt worden, heeft dat als gevolg dat er minder Perspulp beschikbaar is. Tijdens de campagne zijn veehouders daardoor aanzienlijk gekort op het volume Perspulp.

Tegemoetkoming

In de perspulpcontracten wordt rekening gehouden met de mogelijkheid om afhankelijk van de bietenoogst meer of minder uit te leveren. Toch heeft Duynie besloten om klanten in de komende campagne tegemoet te komen. Het gekorte volume kan alsnog uitgeleverd worden tegen de condities van 2018.

Voorkoop

Tijdens de voorkoop van campagne 2019 kunnen klanten een nieuw Perspulp contract afsluiten. Het volumetegoed zal dan automatisch verrekend worden tegen de condities van 2018. De betreffende klanten worden per brief geïnformeerd.

Co-product

Perspulp is een product dat vrijkomt bij de verwerking van suikerbieten. Het is een zeer stabiel en smakelijk co-product met een hoge kwaliteit dat een goede aanvulling is op ruwvoer en goed rekent in elk rantsoen.

Non-gmo

Het lage fosforgehalte maakt dat Perspulp naast de nutritionele voordelen ook een positief effect heeft op de fosfaatbalans van melkveebedrijven. Perspulp is bovendien een non-gmo gecertificeerd co-product waardoor het ingerekend kan worden op melkveebedrijven die vlog-melk produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.